babeczki z kremem toffi

pyszne kruche babeczki z masą korówkową

Dodany przez: fasola19

babeczki z kremem toffi

Muffiny i babeczki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 10 dag cukru
  • jajko
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem:
  • gotowa masa krówkowa
  • 5 dag margaryny
  • kilka kropel aromatu
  • ew. kolorowa posypka

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 0,5 cm.Wylepiać ciastem posmarowane margaryną foremki. Upiec na złoty kolor.
  2. Masę krówkową wymieszać z margaryną i aromatem. Wypełnić babeczki kremem, ew. posypać kolorową posypką.
deser babeczki babeczki z kremem toffi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze