Babeczki z boczkiem

Ocena:

4.47 (194)

  • 15 min.
Przygotowanie: 15 minut
Zapiekanie: 12 minut
Pieczenie: 15 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 15 porcji

Składniki:

  • Farsz:
  • 30 dag wędzonego boczku
  • łyżka oleju
  • Przyprawa do pieczeni PRYMAT
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • papryczka chili
  • 10 suszonych śliwek
  • sól
  • pieprz
  • Ciasto:
  • 10 dag masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • 1 i 1/2 szklanki mąki

Babeczki z boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek pokroić w drobne paseczki, podsmażyć na łyżce oleju z łyżeczką Przyprawy do pieczeni PRYMAT. W misce rozbić jajka, wymieszać ze śmietaną, boczkiem, śliwkami, posiekaną papryczką chili, doprawić solą i pieprzem.
  • Zagnieść składniki ciasta, wylepić nim foremki, nakłuć widelcem, zapiec 10–12 min w 180˚C. Wyjąć z piekarnika, wypełnić farszem. Piec przez ok. 15 minut w temp. 180˚C. Podawać przestudzone.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne