Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową

Idealne na Sylwestra. Szybkie w przygotowaniu i z pewnością ciekawie prezentujące się na stole!

Dodany przez: agf

Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kruche słone babeczki
  • pieczarki
  • jajka
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • szczypiorek
  • łosoś
  • serek kremowy
  • sól
  • pieprz
  • koper

Przygotowanie

  1. 1. Pastę pieczarkową przygotowujemy następująco:
  2. Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko siekamy (możemy użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodajemy majonez, sporo pieprzymy.
  3. 2. Pastę łososiową przygotowujemy następująco:
  4. Łososia wędzonego drobno siekamy w blenderze, dodajemy kremowy serek i całość mielimy na jednolitą masę. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy trochę posiekanego kopru.
  5. Babeczki napełniamy pastami i odpowiednio dekorujemy.
przekąska babeczki Sylwester
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze