BABECZKI KEKSOWE

Inna postać keksu, niestety bardziej pracochłonna

Deserymuffinkibudynie

Czas przygotowania:
95 min.
Ocena:

(średnia 4.48 z 183 głosów)

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
  • 5 jajek
  • kostka kasi
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 30 dag bakalii (orzechów, rodzynek, moreli, śliwek itp)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie gotowego lukru

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie wsypywać porcjami mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z 5 łyżkami wody i bakaliami (większe kawałki podzielić) obtoczonymi w mące. Trochę większe foremki na babeczki posmarować masłem i obsypać bułką tartą i wylewać ciasto po pół foremki. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy