Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierożki z mięsem i czerwoną soczewicą

Pierożki z mięsem i czerwoną soczewicą luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 5

Składniki

  • ciasto
  • 450 gr mąki
  • 300 ml wrzątku
  • 1 łyżka oleju
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl czerwonej soczewicy
  • 400 gr mięsa z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do drobiu

Pierogi z soczewicą i mięsem, pyszne danie na obiad.

Etapy przygotowania

Mięso z kurczaka ugotowanego w rosole oddzielić od kości. Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody, wystudzić.
Mięso i soczewicę zmielić dodać przyprawy i jajko wymieszać.
Ciasto zagnieść, wałkować cienko i lepić pierogi, gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406