Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 20 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44680
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierożki z kurczakiem

Pierożki z kurczakiem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 2/3 kostki masła
  • 2 łyżki wody
  • Farsz:
  • 10 dag tłustego twarogu
  • 10 dag fileta z kurczaka
  • pół pora
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 4 pieczarki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • Oraz:
  • 1 jajko
  • sezam

Smaczna przekąska, można też przygotować z innym farszem np. z serem na słodko.

Etapy przygotowania

Warzywa obierz, opłucz razem z pieczarkami i kurczakiem. Składniki drobno potnij. Podsmaż na oleju. Przestudź, połącz z żółtkiem i twarogiem. Przypraw solą i pieprzem.
Składniki ciasta zagnieć. Schładzaj 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Z placka powycinaj krążki. Na każdy nałóż farsz, złóż na pół i mocno zlep brzegi.
Pierożki ułóż na blaszce przykrytej pergaminem. Posmaruj każdy roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz ok. 25 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
20

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223