Przepisy kulinarne
Środa, 17 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44178
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierożki z kurczakiem

Pierożki z kurczakiem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 2/3 kostki masła
  • 2 łyżki wody
  • Farsz:
  • 10 dag tłustego twarogu
  • 10 dag fileta z kurczaka
  • pół pora
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 4 pieczarki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • Oraz:
  • 1 jajko
  • sezam

Smaczna przekąska, można też przygotować z innym farszem np. z serem na słodko.

Etapy przygotowania

Warzywa obierz, opłucz razem z pieczarkami i kurczakiem. Składniki drobno potnij. Podsmaż na oleju. Przestudź, połącz z żółtkiem i twarogiem. Przypraw solą i pieprzem.
Składniki ciasta zagnieć. Schładzaj 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Z placka powycinaj krążki. Na każdy nałóż farsz, złóż na pół i mocno zlep brzegi.
Pierożki ułóż na blaszce przykrytej pergaminem. Posmaruj każdy roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz ok. 25 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404