Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z nadzieniem z pasztetu

Pierogi z nadzieniem z  pasztetu Ilona Kowalczyk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 10 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • Niecałe pół kg mąki
  • szklanka letniej wody
  • jajko
  • szczypta soli
  • pasztetowa ok. pół kg (dobrze rozsmarowująca się)
  • pieprz
  • sól cebula
  • jajko do nadzienia
  • masło i cebula -do polania

Czasochłonne ale dobre, mój mąż je uwielbia:)

Etapy przygotowania

Mąkę wsypac na stolnicę, wbic jajko i wlac wodę, wyrabiac ciasto aż będzie jednolite i elastyczne, rozwałkowac i wykrawac kółeczka szklanką. Przygotowac farsz: Do miski włożyc pasztetową, posolic, dodac pieprz-dośc sporo, dodac pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbic jajko i dokładnie wymieszac, nakładac na kółeczka, zlepic pierogi i ugotowac we wrzątku. Polac stopionym masłem z cebulką zrumienioną pokrojoną w kosteczkę.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.2.2010

Jestem fanką pierogów, super kombinacja:)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!