Przepisy kulinarne
Niedziela, 23 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z nadzieniem z Bobu

Pierogi z nadzieniem z Bobu oliwija
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Kaloryczność: 10 kcal
Ilość porcji: 60

Składniki

  • Ciasto:
  • • 1 kg mąki
  • • 1 jajko
  • • 1 żółtko
  • • 2 łyżki oleju
  • • szczypta soli
  • • gorąca woda
  • Farsz:
  • 1 kg gotowanego na bardzo bardzo miekko bobu ( najlepiej troche starszego)
  • sól pieprz do smaku
  • dwa ząbki czosnku

Mój pomysł na pierogi inaczej. są na ostro z czosnkiem ale pycha

Etapy przygotowania

Zagniesc ciasto.

z gotowanego bobu ( najlepiej jeszcze na ciepło) wycisnać te zielone  środki. Przecisnac przez prskę do ziemniaków  lub zemleć w blenderze. Masa powinna być dosc gęsta. doprawić do smaku.

Z ciasta wykrawać krażki nadziewać masą bobową. Gotować ok 15 minut w osolonej wodzie. Podawać polane  tłuszczem ze skwarkami.

smakuja nawet na zimno:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56