Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z nadzieniem z Bobu

Pierogi z nadzieniem z Bobu oliwija
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Kaloryczność: 10 kcal
Ilość porcji: 60

Składniki

  • Ciasto:
  • • 1 kg mąki
  • • 1 jajko
  • • 1 żółtko
  • • 2 łyżki oleju
  • • szczypta soli
  • • gorąca woda
  • Farsz:
  • 1 kg gotowanego na bardzo bardzo miekko bobu ( najlepiej troche starszego)
  • sól pieprz do smaku
  • dwa ząbki czosnku

Mój pomysł na pierogi inaczej. są na ostro z czosnkiem ale pycha

Etapy przygotowania

Zagniesc ciasto.

z gotowanego bobu ( najlepiej jeszcze na ciepło) wycisnać te zielone  środki. Przecisnac przez prskę do ziemniaków  lub zemleć w blenderze. Masa powinna być dosc gęsta. doprawić do smaku.

Z ciasta wykrawać krażki nadziewać masą bobową. Gotować ok 15 minut w osolonej wodzie. Podawać polane  tłuszczem ze skwarkami.

smakuja nawet na zimno:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!