Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

PIEROGI  Z MIĘSEM I KAPUSTĄ Danusia19671
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • CIASTO
  • Mąka -0,5 kg
  • Jajko -1 szt
  • Olej -2 łyżki płaskie
  • Woda ciepła -ok.1 szkl
  • Szczypta soli.
  • FARSZ
  • Kapusta kwaszona -1,40 kg
  • Mięso wieprzowe, ugotowane -0,5 kg
  • Cebula -3 szt
  • Wegeta do smaku
  • Sól i pieprz
  • Olej

Najlepiej lubię, pierogi obsmażane na patelni.

Etapy przygotowania

CIASTO

Z podanych składników zagnieśc ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krązki.

FARSZ

Kapustę ugotować i cienko poszatkować nożem.

Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.

Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, wegetę i pieprz, wymieszać.

Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi.

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia pierogów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194