Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem Mysia27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • woda
  • Farsz:
  • 30 dkg mięsa z zup lub ugotowanego z przyprawami
  • 2-3 ugotowane marchewki
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka przyprawy typu wegeta
  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki oleju
  • pół cebulki

Uwielbiam wszelkie pierogi. Oto moje tradycyjne z mięsem...

Etapy przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Gotowane mięso przekręcamy przez maszynkę razem z marchewką i uprzednio pokrojoną i podsmażoną cebulką. Przyprawiamy do smaku. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka, nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-8 minut od wypłynięcia. Podajemy polane podsmażoną na oleju cebulką. Smacznego...


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406