Przepisy kulinarne
Czwartek, 30 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z mąki żytniej

Pierogi z mąki żytniej Joanna G
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 40

Składniki

  • CIASTO:
  • 350g mąki żytniej Młyny Stoisław typ 2000
  • 2/3 szklanki ciepłej wody
  • żółtko jajka
  • drożdże świeże 1/4 kostki
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska ziołowa 1 szczypta Kamis
  • kolorowe zioła do sałatek 1 łyżeczka Kamis
  • czubrica mielona 1/2 łyżeczki Royal Brand
  • Farsz
  • 500 gram pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • lutenica 2 łyżki ostra

Pierogi wydają mi się lekkie i chrupiące fajnie smakują

Etapy przygotowania

Do miski wsypałam mąkę . Do szklanki wlałam ciepłe mleko dodałam drożdże i łyżeczkę cukru rozmieszałam dodałam do tego mleko i wlałam do mąki wymieszałam dodałam zioła i przyprawy i zostawiłam pod ściereczka na 15 minut kiedy zobaczyłam bąbelki wiedziałam że rośnie dodałam oliwę z oliwek i zagniotłam ciasto i zostawiłam pod ściereczka na 20 minut. W tym czasie pokroiłam drobno paprykę czerwona i pieczarki w cienkie plasterki i tak osmażyłam na koniec dodałam lutenice i trochę soli . Ciasto rozwałkowałam i wycinałam szklanką większą kółka i nakładałam na nie farsz składałam na połowę i widelcem zamykałam . Piekłam 25 minut w 180 stopniach smacznego .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238