Przepisy kulinarne
Środa, 27 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44081
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z mąki gryczanej z serem

Pierogi z mąki gryczanej z serem Dominika Kamińska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas gotowania: 4 minut
Kaloryczność: 85 kcal
Ilość porcji: 7

Składniki

  • 1 żółtko
  • sól
  • 25 dkg mąki gryczanej
  • 15 dkg mąki pszennej
  • woda
  • 15 dkg sera(twarogu)
  • opakowanie jogurtu

W sam raz dla wybrednych dzieci.

Etapy przygotowania

Przesianą mąke gryczaną zalać wrzącą wodą, osolić, dosypać mąkę pszenna. Starannie wymieszać łyżką(wody dać tyle, aby ciasto było dość gęste).Ser przetrzeć przez sito lub maszynkę, dodać żółtko, sól, utrzeć (nadzienie powinno być gęste).Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Kształtować pierogi. Zagotować osoloną wodę w dużym płaskim rondlu. Na wrzącą wodę układać partiami pierogi, zamieszać łyżką, przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową na cedzak. Wyłożyć na półmisek. Polać jogurtem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
27.11.2009

Pierogi z samym serem i jogurtem. Fajnie wyglądają w tym różowym jogurcie.





REKLAMA

Sonda

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230