Przepisy kulinarne
Czwartek, 30 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z kaszą jaglaną

Pierogi z kaszą jaglaną luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ciasto
  • 450 g mąki
  • 300 ml wrzątku
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli
  • nadzienie
  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 150 g sera białego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki śmietany
  • sól do smaku

Pyszne pierogi babcine

Etapy przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Kaszę ugotować w 2 szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do wystygnięcia.
Wymieszać z serem jajkiem i śmietaną, doprawić do smaku solą
Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać z przyrumienioną na tłuszczu cebulką można ze skwarkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.8.2011

Wspaniały smak dzieciństwa moja córka również ich uwielbia

 
15.6.2011

Nie robiłam nigdy z tym farszem i przy najbliższej okazji zrobię.





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238