Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami Joanna G
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 40

Składniki

  • Farsz:
  • 125 gram kaszy gryczanej
  • 500 gram pieczarek
  • 1 kostka wołowa
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej
  • olej
  • Ciasto:
  • 5 szklanek mąki
  • 2 jajka
  • Około 1szklanki wody czasem trzeba mieć więcej
  • Olej 2 łyżki

Polecam Czubryce jest doskonała.

Etapy przygotowania

Ugotowałam kaszę gryczaną jakieś z 25 minut gotowałam może 30 podwoiła swoja objętość. Po ugotowaniu wyłożyłam ją do miski . Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce .
Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku. Pieczarki poddusiły się i usmażyły i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić , dodałam do pieczarek ugotowaną kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę wołową pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i to wlałam na farsz ,oczywiście prawie od razu została wchłonięta prze kasze z pieczarkami . Wyjęłam farsz na talerz głęboki do ostudzenia .
Wzięłam się za robienie ciasta do pierogów.
Do miski wsypałam mąkę  ,wbiłam 2 jajka dodałam szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . Rozwałkowałam i wycinałam kłka . Lepilam pierożki gotowałam 5 minut i wyjmowałam  sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztuk
Ugotowałam pierogi i zaraz musiałam je spróbować by się przekonać jak smakują.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405