Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIEROGI Z JABŁKAMI

PIEROGI Z JABŁKAMI EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 25

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • szczypta soli
  • 3 jabłka
  • 6 łyżek cukru

Pierogi z owocami dla odmiany

Etapy przygotowania

Z mąki, jajka, soli i ok 3/4 szklanki letniej wody zagnieść ciasto. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z cukrem. Z ciasta formuj niewielkie kulki i rozwałkuj na krążki. Na każdym placku kładź farsz, zlep brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!