Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIEROGI Z JABŁKAMI

PIEROGI Z JABŁKAMI EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 25

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • szczypta soli
  • 3 jabłka
  • 6 łyżek cukru

Pierogi z owocami dla odmiany

Etapy przygotowania

Z mąki, jajka, soli i ok 3/4 szklanki letniej wody zagnieść ciasto. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z cukrem. Z ciasta formuj niewielkie kulki i rozwałkuj na krążki. Na każdym placku kładź farsz, zlep brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36