Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Pierogi

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z ciasta francuskiego z grzybami

Pierogi z ciasta francuskiego z grzybami kasia1977
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 15

Składniki

  • Przepis z czasopisma "Moje Gotowanie", wrzesień 2010
  • Składniki (na okolo 15 sztuk):
  • 450 g ciasta francuskiego - zuzylam caly blok 500g
  • 200 g grzybów - o ''grzybach grzybach'', to ja moge pomarzyc!; uzylam 400g pieczarek
  • 100 g szynki wędzonej - ha! odpada!
  • 100 g serka śmietankowego - o, tu to ja mam wybor!; padlo na ''Somerset goats cheese'' (Thiss mild and creamy goats cheese is made at the award winning Lubborn Creamery in Somerset) :):):):):)
  • 2 jajka - opuscilam
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki natki szczypiorku, pietruszki i bazylii - tez opuscilam
  • sól i pieprz oliwa
  • I dodatek ode mnie - 6 pokrojonych drobno czarnych oliwek z wody

Wyszly przepyszne i nawet nie wiem, jak wytrzymuja do nastepnego dnia, bo nie mialo co wytrzymywac.

Etapy przygotowania

Grzyby (pieczarki) oczyścić i pokroić. Cebulę drobno posiekać, szynkę pokroić w paski. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać grzyby i szynkę, przesmażyć. Przyprawić solą, pieprzem. Przestudzić, dodać serek, świeże zioła, wymieszać i ewentualnie przyprawić.

Z ciasta wycinać kwadraty o bokach 7x7 cm, na każdym ułożyć po łyżce farszu i zlepić brzegi. Posmarować rozmąconymi jajkami i piec 15 minut w temperaturze 200ºC. Z podanych proporcji mnie wyszlo 15 pierogow.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210