Zdrowie na talerzu to magazyn, który podpowiada, jak jeść smacznie na co dzień. Najnowszy numer dwumiesięcznika to m.in. temat z okładki, czyli dania pełne jodu - pyszne propozycje potraw dobrych dla tarczycy. Ponadto przepisy na desery bez cukru, glutenu lub laktozy. Podpowiadamy też, jak zrobić domowy twarożek z jogurtu. Cały spisz treści poniżej.
Zdrowie na talerzu 05/2020
KULINARNE TRENDY - Kojący aromat zielonego jabłka
WARZYWO SEZONU - Kapusta na co dzień i od święta – robimy placki, zupę i wytrawną tartę
TEMAT NUMERU Ciesz się jedzeniem pomimo alergii
TYGODNIOWY PLAN POSIŁKÓW - Jedzenie jak lekarstwo
Co jeść przy nadciśnieniu? Zmieniamy jadłospis, by czuć się lepiej
Dietetyczne mity - Sprawdzamy, czy ostre dania są przyczyną wrzodów
Znani gotują - Kuchnia bez resztek Jagny Niedzielskiej
SUPERFOOD po polsku - Rokitnik, czyli nadmorska multiwitamina
Kiełki – pokarm życia
Pomocnik kuchenny - Doskonałe mięso mielone tylko w domu
Nie kupuję! robię sama! - Labneh - Kremowy serek z jogurtu
DOBRE nawyki - Pięć sposobów na to, by skończyć z objadaniem się
Dietetyczka na tropie - Obalamy mity o jedzeniu soi
Naturalne suplementy - Jod – pierwiastek niezbędny do życia
Zdrowa zAmiana - Domowy krem orzechowy i czekośliwka
Sernik w wersji bez cukru i wegańskiej
Jem i nie tyję - Na czym polega post przerywany?
Nasza Biblioteczka - Dziewczyny z wypiekami znowu dzielą się swoimi wyjątkowymi przepisami
Idziemy na zakupy - Nowości ze sklepowych półek