Sól i Pieprz 5/2020

Sól i Pieprz numer 5/2020 to propozycje na jesień. Przepisy na wrzesień i październik są pełne sycących dań - znajdziecie pomysły na ziemniaki prosto z piekarnika, zupy warzywne z mięsem oraz przepisy na ciasta z sezonowymi owocami: jabłkami, gruszkami i śliwkami. Co jeszcze w numerze? O tym poniżej.

Sól i Pieprz 5/2020

Gdy myślimy o jesiennej kuchni, widzimy stragany pełne warzyw, owoców oraz oczywiście grzybów. Chętnie przynosimy dary jesieni do domu i gotujemy z nich gęste, sycące zupy, robimy wyśmienite zapiekanki mięsno-warzywne, smażymy placki ziemniaczane i pieczemy pachnące cynamonem szarlotki. Zobaczcie na piękne zdjęcia przygotowanych przez nas dań, a na pewno skusicie się na przyrządzenie ich dla swojej rodziny. Będzie kolorowo i pysznie!

Sól i Pieprz - nowy numer

Hit sezonu - Dania z ziemniaków, jakich nie znacie

Kolekcja 12 gęstych i aromatycznych zup z warzyw oraz mięsa, które sycą i rozgrzewają

Nowości ze sklepowych półek -  Dla nowoczesnej pani domu

Sól, pieprz i inne przyprawy - Anyżowe gwiazdki dodadzą smaku i aromatu jesiennym daniom

Smaki świata Quiche lorraine – sztandarowe danie francuskiej Lotaryngii

Akcesoria do kuchni i jadalni - Folklorystyczne motywy nie wychodzą z mody

Sól i Pieprz - rodzina przy stole

Obiad na niedzielę - Klasyczna sałatka Waldorf, elegancka przystawka z buraczkami, sycąca zupa krem z dyni i wykwintne ossobuco

Obiady na co dzień - Pożywne dania pełne warzyw z mięsem i nieziemsko pachnące grzybami

Ciasta i desery - Jabłka, gruszki i śliwki w słodkościach najlepszych na jesień

Szybkie dania - Obiad w pół godziny, z tego, co pod ręką

Dzieci gotują - Słodkie pyszności z jabłek na podwieczorek

Sól i Pieprz - Piękna, szczupła, zdrowa

Kuchnia fit - Zamiast kupować słodycze, zróbmy zdrowsze, domowe

Dla urody - Codziennie jedno jabłko, a będziemy piękni i zdrow

Dla zdrowia Smaczna dieta antystresowa