Sól i Pieprz numer 5/2020 to propozycje na jesień. Przepisy na wrzesień i październik są pełne sycących dań - znajdziecie pomysły na ziemniaki prosto z piekarnika, zupy warzywne z mięsem oraz przepisy na ciasta z sezonowymi owocami: jabłkami, gruszkami i śliwkami. Co jeszcze w numerze? O tym poniżej.
Sól i Pieprz 5/2020
Gdy myślimy o jesiennej kuchni, widzimy stragany pełne warzyw, owoców oraz oczywiście grzybów. Chętnie przynosimy dary jesieni do domu i gotujemy z nich gęste, sycące zupy, robimy wyśmienite zapiekanki mięsno-warzywne, smażymy placki ziemniaczane i pieczemy pachnące cynamonem szarlotki. Zobaczcie na piękne zdjęcia przygotowanych przez nas dań, a na pewno skusicie się na przyrządzenie ich dla swojej rodziny. Będzie kolorowo i pysznie!
Hit sezonu - Dania z ziemniaków, jakich nie znacie
Kolekcja 12 gęstych i aromatycznych zup z warzyw oraz mięsa, które sycą i rozgrzewają
Nowości ze sklepowych półek - Dla nowoczesnej pani domu
Sól, pieprz i inne przyprawy - Anyżowe gwiazdki dodadzą smaku i aromatu jesiennym daniom
Smaki świata Quiche lorraine – sztandarowe danie francuskiej Lotaryngii
Akcesoria do kuchni i jadalni - Folklorystyczne motywy nie wychodzą z mody
Obiad na niedzielę - Klasyczna sałatka Waldorf, elegancka przystawka z buraczkami, sycąca zupa krem z dyni i wykwintne ossobuco
Obiady na co dzień - Pożywne dania pełne warzyw z mięsem i nieziemsko pachnące grzybami
Ciasta i desery - Jabłka, gruszki i śliwki w słodkościach najlepszych na jesień
Szybkie dania - Obiad w pół godziny, z tego, co pod ręką
Dzieci gotują - Słodkie pyszności z jabłek na podwieczorek
Kuchnia fit - Zamiast kupować słodycze, zróbmy zdrowsze, domowe
Dla urody - Codziennie jedno jabłko, a będziemy piękni i zdrow
Dla zdrowia Smaczna dieta antystresowa