Moje Gotowanie Styczeń 2020

Styczniowy numer magazynu "Moje Gotowanie" to pomysły na idealne potrawy na zimę. Zacznijcie od curry z warzyw, a później wypróbujcie 27 pysznych i rozgrzewających dań bez mięsa. Do tego polecamy przepisy na kiszone surówki ze słoika i czekoladowe ciasta i ciasteczka. Królem sezonu został por - zaskoczy Was w naszych przepisach. Sprawdźcie cały spis treści poniżej i sprawdźcie, co polecają szefowie kuchni: Robert Sowa, Cristina Catese oraz Agata Wojda, a także nowości od Lilianny Filipiak - propagatorką kuchni wegańskiej.

W dziale "Kuchnia domowa":

KRÓL SEZONU - Por niepozorny. Zwykle jadamy go na surowo, pora zatem na dania gorące: pieczonego miętusa, tartę tatin, casserole z kiełbaskami i ślimak z ciasta filo z serowym farszem

KULINARNE ODKRYCIE Burrata, bliźniaczka mozzarelli! Niezwykle delikatny włoski ser, fantastyczny dodatek do dań z zimowych warzyw

SZYBKO ŁATWO PYSZNIE Rozgrzewający zimowy obiad. Proste, kolorowe i pożywne dania z dużą ilością warzyw, strączkowych i przypraw, dzięki którym nie będzie nam zimno

NA ZAPAS, czyli sztuka odgrzewania. Domowy pulled pork. Przepyszna długo pieczona szarpana wieprzowina, fantastyczna do kanapek oraz dań obiadowych, taki jak pizza, odsmażanki, placek pasterski i smażony ryż.

PO PROSTU ZRÓB TO! Kapusta kiszona w słoiku. Najzdrowsza domowa zimowa surówka w dwóch odmianach: jedna z białej, a druga z czerwonej kapusty

DANIA GŁÓWNE Placek z kurczakiem. Niebanalny pomysł na rodzinny obiad: klasyczne angielskie paje z warzywami i grzybami oraz trzy propozycje placków w stylu hiszpańskim, marokańskim i litewskim

SAMA SŁODYCZ Czekoladowy blues. Magicznie pyszne makaroniki, ciasteczka orzechowe, tarta z orzechami laskowymi, rolada truflowa, kokosowe domino i rogaliki nadziewane czekoladą

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Nie warto ulegać żywieniowym mitom. Fit przepisy na zbilansowane, odżywcze posiłki na każdą porę dnia

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

Robert Sowa Kotlet de volaille - najlepszy przepis na klasyka z menu wielu restauracji i weselnych przyjęć

Agata Wojda Bankietowa biżuteria. Autorskie wersje małych dań - przystawki, dzięki którym efektownie zapełnimy zarówno noworoczny, jak i karnawałowy bufet

Cristina Catese Dobry start w Nowy Rok. Oczyszczająca i energetyzująca kuchnia włoska

Liliana Filipiak Białkowe dania z warzyw. Kolorowe kompozycje, które nawet weganom dostarczą dużej ilości zróżnicowanego białka, idealne jako obiad do pracy

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w styczniowym numerze to:

NOWOŚCI Z KSIĘGARNI Książki, które ułatwią gotowanie, nauczą zdrowego odżywiania i pozwolą się odprężyć przy filiżance herbaty

ŚWIAT NA TALERZU Cinque Terre. W kuchniach pięciu miast Wędrówka po liguryjskiej riwierze, raju dla wielbicieli ręcznie wyrabianych makaronów, minipierożków i frutti di mare

PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW Dom pod skrzydłami aniołów. Pani Anna Stalmach dzieli się z nami swoją pasją wyrabiania z gliny oryginalnych naczyń, bibelotów, a przede wszystkim aniołów

Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl

Przepisy z magazynu