Moje Gotowanie Marzec 2020

"Moje Gotowanie" na marzec 2020 to propozycje na przednówek i sprawdzone przepisy na domowe posiłki. Do wyboru pasty nie tylko do kanapek, pierogi z ciekawym wnętrzem i puszyste drożdżowe. Robert Sowa poleca odmienione mielone, Agata Wojda smarowidła, a Daria Ładocha lunchboxy. Co jeszcze w marcowym numerze? Cały spis treści poniżej.

W dziale "Kuchnia domowa":

KRÓLOWA SEZONU Intrygująca cykoria. Lekko gorzkawa i orzeźwiająca, prosto z grilla, marynowana z pulpecikami z kurczaka, chrupiąca z tabbouleh i zapiekana w boczku z beszamelem

KULINARNE ODKRYCIE Olej z awokado. Intensywnie zielony, o delikatnym aromacie i orzechowym posmaku. Może świetnie zastąpić oliwę. U nas w majonezie, krewetkach z woka i ciepłym cieście czekoladowym

SZYBKO ŁATWO PYSZNIE Dania w stylu MasterChefa. Inspirowane smakami dzieciństwa oraz kuchniami, które uwielbia Grzegorz Zawierucha, zwycięzca ostatniej edycji.

NA ZAPAS, czyli sztuka odgrzewania. Kimchi – koreańska kiszona kapusta. Niezwykle pikantna i wyrazista, uważana na najzdrowszą kiszonkę świata, bardzo prosta do przygotowania w domu

PO PROSTU ZRÓB TO! Domowe chaczapuri. Gruzińskie chaczapuri w kształcie łódek, z mnóstwem sera i jajkiem, znakomite na weekendowe śniadanie lub kolację

DANIA GŁÓWNE Ulubione pierogi. Dobrze znane, ale nieustannie inspirujące danie – z bardzo ciekawymi farszami, w wersji pieczonej, gotowanej lub zasmażanej

SAMA SŁODYCZ Rośnie jak na drożdżach. Puszyste, aromatyczne ciasta, w sam raz na koniec zimy: baba z cynamonem, chałka, śmietanowiec, zawijane bułeczki, warkocz z orzechami i wieniec z kajmakiem

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Produkty na indeksie. Jak powinniśmy układać posiłki, aby uniknąć niebezpiecznych wahań poziomu cukru we krwi

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

Daria Ładocha -  pudełko z obiadem. Urozmaicone, pełne smaku dania na bazie kaszy i makaronu, z mięsem i bez, do odgrzania, ale także świetne na zimno

Robert Sowa Trochę inny kotlet mielony. Ulubione kotlety z dodatkiem płatków owsianych albo suszonych pomidorów i kaparów

Agata Wojda: Czary-smary. Kreatywne i nowoczesne podejście do domowych past do pieczywa i nie tylko

Cristina Catese W oczekiwaniu na wiosnę Włoskie garganelli primavera, rollatine cielęce z frytkami i tartaletki z jabłkiem

Kinga Paruzel Roślinne śniadanie. Flexitariańskie przepisy, które zapewnią zdrowy start w nowy dzień i pomogą wyrobić nowe nawyki żywieniowe

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w marcowym numerze to:

NOWOŚCI Z KSIĘGARNI Książki, które ułatwią gotowanie, nauczą zdrowego odżywiania i pozwolą się odprężyć przy filiżance herbaty

ŚWIAT NA TALERZU Guilin. W krainie ryżowego makaronu Odwiedzamy region Chin, którego kuchnia słynie z sosu chili, noodle shopów oraz dań z ryb łowionych z pomocą... kormoranów

PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW Sery Leszka i Danuty Państwo Jakimowiczowie z Wólki Krowickiej słyną nie tylko na Podkarpaciu ze smakowicie przyprawianych, w pełni naturalnych serów

Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl

Przepisy z magazynu