Moje Gotowanie kwiecień 2019

W kwietniowym numerze "Moje Gotowanie" polecamy najlepsze przepisy na pasztety, świąteczne ciasta, wielkanocny obiad i lekkie sałatki na wiosnę. Razem z kulinarnymi ekspertami proponujemy kolejne dania, które zaskoczą rodzinę i gości. Poniżej cały spis treści i dwie okładki do wyboru!

Zgodnie z hasłem "Pysznie, z Pasją, z Przyjemnością" w numerze nie może zabraknąć prostych pomysłów na potrawy, desery i napoje idealne na kwiecień. Z okładek kuszą pisanki-ciastka i lekka sałatka na wiosnę. Królowie sezonu w kwietniowym numerze to wytrawne pasztety odświętne i wytrawne ciasta na świąteczny stół. Ale to nie wszystko!

W dziale "Pyszna Rodzinna Wielkanoc" znajdziemy:

SAMA PRZYJEMNOŚĆ Rodzinne śniadanie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym lekkim wydaniu, m.in. chlebowy mazurek, różowe jajka faszerowane, serowe kulki i pizza rustica

NA ZAPAS Domowa biała kiełbasa. Podajemy sprawdzony przepis na tradycyjną we flaku oraz wersję do słoika i 7 dań z ich wykorzystaniem, m.in. chrzanową carbonarę

PO PROSTU ZRÓB TO! Wiosenny półmisek Najbardziej zielony akcent na świątecznym stole – piękna kompozycja z sałat, nowalijek, świeżych ziół, aksamitnych jajek, wędzonego łososia i wybornego sosu

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Dieta na myślenie – także w Wielkanoc musimy zadbać o koncentrację, pamięć, zdolność uczenia się. Pomogą nam m.in. jajka, amerykańskie borówki i skyr

ZBLIŻENIE NA Musztarda z Dijon. Jeden z najbardziej znanych produktów francuskiej kuchni. Otoczony legendą, od wieków broni się swoim wyjątkowym ostrym smakiem i znakomitą jakością

SAM KONKRET Na obiad w lany poniedziałek. Pieczenie, które uświetnią każde świąteczne rodzinne spotkanie: szynka w piwie, polędwiczka, glazurowana kaczka, boczek, wiosenny kurczak, udziec i pierś z indyka

RETROKUCHNIA Pascha. Z okazji naszych 25. urodzin pokazujemy „odnowione„ przepisy z pierwszych numerów magazynu. Tym razem tradycyjną paschę zmieniamy na wegańską

SAMA SŁODYCZ Wiosna w cukierni. Przygotowane zgodnie z tradycją i trochę jej na przekór: ptysiowe pisanki, baby, strucle drożdżowe, mazurki i serniki, które ucieszą świątecznych łasuchów

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

SAMO MIĘSO Co za szynka! Robert Sowa, fan domowych pieczeni, tym razem poleca nam coś wyjątkowego – szynkę z prosięcia – omawiając krok po kroku wszystkie etapy jej przygotowania

KUCHNIA AGATY WOJDY Wyciskacz łez. Czyli chrzan – bezkonkurencyjny dodatek do pasztetu, szynki i boczku, a także zapiekanego kartoflanego purée i groszkowego guacamole

POPKUCHNIA CRISTINY CATESE Pasqua Romana. Poznamy zupełnie inne od naszych dania wielkanocne, przygotowane zgodnie z rzymską tradycją

PO WEGETARIAŃSKIEJ STRONIE STOŁU Rzodkiewka, zwiastun wiosny. Kinga Błaszczyk-Wójcicka wyczaruje z tych małych warzyw dania, o jakich nam się nie śniło

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w kwietniowym numerze to:

BIBLIOTEKA SMAKOSZA Dziewczyny z wypiekami Małgorzaty Nagat i Agaty Stankiewicz to najlepszy przewodnik po modnych i efektownych słodkich wypiekach sprawdzonych na antenie Food Network

ŚWIAT NA TALERZU Urugwaj. Latynoska Szwajcaria – najbardziej przypominający Europę kraj Ameryki Południowej, nie tylko ze względu na pochodzenie jego mieszkańców, ale również z uwagi na stabilną, jak na ten region sytuację polityczną, dobrobyt i poczucie bezpieczeństwa. Czekają tam na turystów piękne plaże, spokój i oryginalne zabytki, a na ich podniebienia – znakomite wina i wyśmienita wołowina

TO SIĘ PRZYDA Nowości ze sklepu. Przegląd produktów spożywczych, akcesoriów i sprzętów AGD

Ponadto na stronie 120 znajduje się indeks, czyli obrazkowy przegląd wszystkich przepisów z numeru. Z kolei na stronie 98 podpowiadamy Menu Redakcyjne - propozycje, które pozwolą smacznie uczcić różne marcowe okazje. 

Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl

Przepisy z magazynu