Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Najlepsze przepisy na jesień

Moje Gotowanie Wydanie Specjalne 04/2020 to najlepsze przepisy na jesień. Z okładki kuszą dynie, a w środku znajdziecie jeszcze więcej inspirujących, jesiennych dań.

Jeśli zdarza się Wam uzależniać swój nastrój od pogody, o tej porze roku możecie być w niezbyt dobrym humorze. Ale jest na to sposób! W deszczowy dzień, zamiast narzekać na brak słońca, lepiej zaszyć się w kuchni, by ugotować lub upiec coś pysznego. Koniecznie przy dźwiękach ulubionej muzyki i w towarzystwie naszego magazynu. Znajdziecie w nim przepisy na "rozweselacze" w postaci apetycznych przekąsek, pożywnych zup i aromatycznych potraw prosto z piekarnika. Wszystkie zawierają sporą ilość warzyw, dzięki czemu są bardzo kolorowe i wartościowe.

Jesienne dania powinny nie tylko rozgrzewać i sycić, ale również wzmacniać organizm. Z tego powodu dużo w nich polskich sezonowych specjałów: dyni, porów, cebuli, orzechów, a także fasoli oraz soczewicy. Jesienią przestajemy liczyć kalorie i częściej sięgamy po mięsa i sery, ale mamy też sporo lżejszych, jarskich propozycji, które zaspokoją nieco mniejszy głód. O tym, że "cukier krzepi" wiadomo nie od dziś, dlatego nie mogliśmy zapomnieć o słodkościach. Pyszne bułeczki, muffiny, ciasta i ciasteczka... Niech na nasze samopoczucie ma wpływ to, co zależy od nas, czyli dobre jedzenie, a nie aura. A jesień na pewno będzie piękna i wyjątkowa!

Przepisy z magazynu