Przepisy na przekąski i przystawki bez mięsa

przystawki-bez-miesa Przekąski i przystawki bez mięsa są wspaniałą alternatywą dla mięsnych propozycji. Najlepsi szefowie kuchni przekonują, że z pomocą warzyw i owoców można stworzyć dania nie tylko piękne, ale i pyszne. Ponadto, przekąski i przystawki bez mięsa są łatwiejsze w przygotowaniu niż mięsne. Zrobimy je w kilka minut. Jeśli wiecie, że waszych dań skosztują mięsożercy, możecie „oszukać” ich, dodając do dań nieco papryki wędzonej lub płatków drożdżowych. Gwarantujemy, że nie zorientują się, że jedzą przekąski i przystawki bez mięsa. Co przygotować? Drożdżowe cebularze lub faszerowane bakłażany na ostro. W wersji słodkiej spróbujcie sandesh, czyli cytrynowych kulek z migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA