Przepisy kulinarne
Wtorek, 23 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44190
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Włoska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

MAKARON CANNELLONI

MAKARON CANNELLONI Dorota Syldatk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Kaloryczność: 100 kcal
Ilość porcji: 3

Składniki

  • Składniki!!!!!!
  • - 1 opak. makaronu cannelloni
  • - 450 g mięsa mielonego
  • - 6 pieczarek
  • - 1 cebula żółta
  • - 1 cebula czerwona
  • - 1 torebka sosu do spaghetti (ja używam SOS Winiary "Pomysł na... spaghetti po bolońsku ")
  • - 15 dag potartego sera żółtego
  • - przyprawy : warzywko, ziarenka smaku, pieprz, przypr. do mięsa mielonego, papryka czerwona łagodna

Szybkie przygotowanie,dla żyjących w biegu

Etapy przygotowania

Przygotowanie!

Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i cebulki i chwilke podsmażamy, dodajemy wszystkie przypprawy do smaku.

Tak przygotowany farsz odstawiamy chwilke do wystygnięca.

W między czasie przygotowyjemy sos, wg przepisu na opakowaniu,czyli do garnka wleawmy 300ml wody, stawiamy na gaz i do lekko podgrzanej wody wsypujemy sos aż do zagotowania.

Gdy mięso ostygnie wypełniamy nim makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym.

Makaron posypujemy serem i zalewamy sosem, jeżeli mamy małe naczynie i dużą ilość makaronu, to na sos układamy następną warstwę makaronu i również posypujemy serem i zalewamy resztą sosu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2938

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207