Przepisy kulinarne
Środa, 27 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44056
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Włoska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami

Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami _Milena_
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • Opakowanie makaronu Cannelloni
  • Kostka margaryny
  • 1 średnia cebula
  • Mięso mielone (na tacce) ok. 500-600g
  • Pieczarki (opakowanie) ok. 500g
  • Ser żółty do posypania
  • 2 opakowania sosu (według uznania i smaku) - ja dodałam mój ulubiony Knorr Napoli do spaghetti

Pyszne danie włoskie. :) Zachęcam do spróbowania. :)

Etapy przygotowania

1. Cebulę kroimy w kosteczkę, wrzucamy mięso mielone i smażymy tak długo, aż mięso będzie gotowe.
2. Pieczarki kroimy w kostkę (niezbyt małą) i również smażymy w osobnym naczyniu. (Ja dusiłam ok. 60 minut)
3. Gdy mięso i pieczarki wystygną, mieszamy składniki ze sobą.
4. Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy odrobinę margaryny i wlewamy troszkę wcześniej przygotowanego sosu.
5. Rurki makaronowe wypełniamy farszem i układamy w naczyniu.
6. Całość polewamy resztą sosu i posypujemy żółtym serem.

Zapiekamy w 200°C, ok. 35-40 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2011

Uwielbiem wloska kuchnie a w szczegolnosci cannelloni. Pomyslowe wykorzystanie sosow Knorr, bo jak mam byc szczera to jestem leniuchem i nie chcialoby mi sie przygotowywac od podstaw sosu pomidorowego. A tak szybko i smacznie mozna zrobic taka pychotke. Daje piatke! Pozdrawiam.





REKLAMA

Sonda

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230