Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44223
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Węgierska i bałkańska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Placki po wegiersku

Placki po wegiersku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 30 minut

Składniki

  • -placki ziemniaczane usmażone
  • -mieso gulaszowe
  • -cebula,
  • -papryka czerwona,zielona
  • -papryka ostra i słodka w proszku
  • -koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki
  • -sól,pieprz
  • -olej do smażenia

wyjatkowy smak

Etapy przygotowania

 FARSZ: Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę obrac i pokroić w kostke . połówki papryki umyć i pokroić w krótkie paski. W rondelku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę, dodać papryke słodką w proszku (2 łyżeczki) oraz paryke ostrą (1/2 łyżeczki) zrobic z tego sos nastepnie dodać pokrojone w kostę mięso. dusić pod przykryciem 30 min. co jakiś czas mieszając żeby sie nie przypaliło. dodac pokrojoną w paki paprykę, odrobinę posolić oraz popieprzyć. dusić ok 10 minut na koniec dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce (mogą też być świerze pomidory ale obrane ze skórki) na koniec jeszcze doprawić farsz do smaku. Jeżeli farsz jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką ziemiaczaną. tak przygotowany farsz wykladamy na placki. i podajemy.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210