Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Węgierska i bałkańska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

LECZO na zimę

LECZO na zimę
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • 2 kg papryki różnokolorowej
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 duża cukinia
  • 1/2 kg pomidorów
  • olej
  • sól

zimą jak znalazł...

Etapy przygotowania

Na oleju lekko zeszklić cebulę i przełożyć do dużego garnaka. Podlać bulionem z kostki około 1 szklanki, dodać oczyszczoną i porojoną paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Wszystko dusić na małym ogniu aż cukinia zacznie się rozpadać. Wtedy dołożyć wcześniej obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Poddusić jeszcze 10 minut, doprawić solą i pieprzem i nakłać w słoiki, zakrecić i pasteryzować 10 min. Słoiki odwrócić do góry dnem lub zostawić w gorącej wodzie do wystygnięcia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36