Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sąsiedzka

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa klopsowa

Zupa klopsowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas gotowania: 40 minut

Składniki

  • 40 dkg miesa mielonego
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • włoszczyzna oprócz kapusty
  • sól, pieprz i sok z cytryny
  • bułka do mięsa
  • 1 jajko
  • mąka
  • ziemiaki

Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu.

Etapy przygotowania

1. Mieso mielone wymieszać z bułką i jakiem doprawić solą i pieprzem.Zrobic kuliki z miesa i obtoczyć je w mące.
2. Zagotować wodę z warzywami, listkiem laurowym i zielem angielskim.Gdy zacznie się gotować wrzucać klopsiki do wywaru i zamieszać po chwili.Jak wypłyną gotować na małym ogniu 20 min.Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.W zależności jak kto lubi zupę można zagęścić maką wymieszana ze śmietana lub samą smietaną.
3. Osobno ugotować obrane i pokrojone ziemiaki.
4. Na tależ połozyć ziemiaczki i zalać je zupą z klopsami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!