Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44429
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sąsiedzka

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Smażone serca wieprzowe

Smażone serca wieprzowe grumko
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 - 3 owcze serca lub 1 - 2 wieprzowe serca,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka masła lub margaryny,
  • 50 g margaryny lub masła,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 300 ml wody lub mleka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 100 ml zimnej wody,

Przepis z kuchni islandzkiej

Etapy przygotowania

Bardzo dokładnie umyć serca. Moczyć przez chwilę w zimnej wodzie. Wyjąć i dokładnie osuszyć. Posiekać pietruszkę i wymieszać z 50 g masła i posmarować dokładnie serca tak przygotowaną masą. Na łyżce masła zrumienić serca. Przełożyć naczynia do garnka i zalać serca wodą lub mlekiem oraz doprawić solą. Gotować 30 - 60 minut w zależności od wielkości serc. Wymieszać mąkę z wodą i zagęścić nią płyn pozostały z gotowania serc. Serca pokroić na plasterki i podawać z tłuczonymi ziemniakami, warzywami oraz przygotowanym sosem.
Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja: http://grumko.blox.pl


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
08.3.2010

Ja często robię gulasz z serc wieprzowych z kaszą. Pycha.





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962