Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sąsiedzka

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pasztet pieczony w słoikach!!!

Pasztet pieczony w słoikach!!! Tatiana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 2kg słoniny
  • 1kg mięsa (wieprzowego)
  • 1kg wątróbki
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • sol,pieprz do smaku.
  • wychodzi sześć 0.5l słoików

Pasztet idealny na kanapki !!!

Etapy przygotowania

Słoninę,mięso,wątróbkę,cebule zmielić (na drobnych oczkach.) Zmielone dodatki doprawić solom pieprzem i dodać jajka.Słoiki przed nakładaniem pasztetu trzeba wyparzyć w piekarniku żeby były suche i czyste.Do słoików nakładamy przygotowany surowy pasztet tylko nie nakładamy do pewna bo przy pieczeniu zacznę wyciekać.Nakładamy trzy czwarte słoika.Pieczemy w piekarniku około 1godz,45min po wyjęciu z piekarnika zakręcamy słoiki i stawiamy dnem do góry.Ma być dobrze upieczony żeby długo stal w spiżarni


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.2.2010

czy te sloiki podczas pieczenia maja byc odkryte dopiero po wyjeciu pozakrecac? jak dlugo ten pasztet mozna przechwywac? POZDRAWIAM

 
16.9.2009

Naprawde polecam!!!

 
16.9.2009

Tak wypróbowany mój mąz tym się zajada a przepis ten jest z Ukrainy .





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!