Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sąsiedzka

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut

Składniki

  • Mała główka kapusty lu pół dużej
  • 20dkg boczku
  • 1 cebulka
  • 2łyżki mąki
  • sól,pieprz
  • kilka łyżek oleju

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Etapy przygotowania

Kapustę siekamy i gotujemy w małej ilości wody.Boczek siekamy w drobną kostke i podzmażamy na oleju,kiedy już sie zesmaży dokładamy pokrojońą w kostkę cebulkę ale nie rumienimy jej.Kapuste odcedzamy a wodę zachowujemy.Kiedy boczek z cebulką jest gotowy dodajemy do niego 2 łyżki mąki robimy z tego zasmażkę którą rozcieńczamy wodą z kapusty i szybko przekładamy to do kapusty energicznie mieszając.Jeśli jest to zbyt gęste można dodać jeszcze trochę wody,Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.Potrawa dora jest jako dodatek,ale może służyć także jako szybkie danie.Nie zawiera konserwantów.Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2813

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1062

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
69

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!