Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sąsiedzka

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut

Składniki

  • Mała główka kapusty lu pół dużej
  • 20dkg boczku
  • 1 cebulka
  • 2łyżki mąki
  • sól,pieprz
  • kilka łyżek oleju

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Etapy przygotowania

Kapustę siekamy i gotujemy w małej ilości wody.Boczek siekamy w drobną kostke i podzmażamy na oleju,kiedy już sie zesmaży dokładamy pokrojońą w kostkę cebulkę ale nie rumienimy jej.Kapuste odcedzamy a wodę zachowujemy.Kiedy boczek z cebulką jest gotowy dodajemy do niego 2 łyżki mąki robimy z tego zasmażkę którą rozcieńczamy wodą z kapusty i szybko przekładamy to do kapusty energicznie mieszając.Jeśli jest to zbyt gęste można dodać jeszcze trochę wody,Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.Potrawa dora jest jako dodatek,ale może służyć także jako szybkie danie.Nie zawiera konserwantów.Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!