Przepisy kulinarne
Piątek, 21 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44279
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Japońska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ryba po japońsku

ryba po japońsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 35 minut

Składniki

  • ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 3 łyżki mąki, troszkę mleka, 1 łyżeczka "Vegety"
  • zalewa: 2 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu, szczypta soli, 1/2 szklanki oleju, 1 mały przecier pomidorowy, 4 łyżeczki pkantnego ketchupu, ziele ang, liść laurowy, pieprz mielony
  • Warzywa: 2 duże czerwone papryki, 3 duże cebule, 5 srednich ogórków korniszonów
  • 70 dkg filetów np. z pangi

ryba po japońsku

Etapy przygotowania

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym, wszyskie składniki zalewy wrzucić do garnka i zagotować. Paprykę pokroić w paski, cebule - w plastry, ogórki - w paski. Usmażoną rybę przekładać na przemian warstwami warzyw, zalać gorącą zalewą, przykryć, schłodzić.
Jest to troszkę coś innego niż "ryba po grecku" i jest samczne.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
132