Przepisy kulinarne
Czwartek, 30 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Francuska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem

Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem agnieszka sb
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • ok ½ kg polędwiczek z kurczaka
  • kawałek sera typu bałkańskiego
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ostra papryczka
  • sól, pieprz, tymianek, płatki chili
  • 2 łyżeczki salsy (szukaj przepisu ) lub gęstego sosu pomidorowego, ketchupu

Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym produktem, „cokolwiek” w nie zawiniemy zawsze smakuje

Etapy przygotowania

Polędwiczki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w piórka szalotkę, drobno posiekany czosnek i papryczkę, szczyptę soli i pieprzu do smaku oraz na koniec tymianek.
Ciasto francuskie rozkładamy nacinamy jak na zdjęciu, środek smarujemy salsą układamy mięso, po kawałku sera i zawijamy warkocz. Wierzch ciasta smaruję woda i posypuję płatkami chili i tymiankiem.
Teraz tylko do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 35 minut.

Smakuje na ciepło i zimno najlepiej z sałatą z pomidorami z odrobina octu balsamicznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238