Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Chińska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba po chińsku

Ryba po chińsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków
  • 4 średnie cebule
  • 1 jajko
  • mąka
  • woda
  • ZALEWA:
  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki oleju
  • 8 łyżek ketchupu pikantnego
  • 6 łyżek octu
  • 4 łyżki cukru

Ryba po chińsku

Etapy przygotowania

Filet pokroić w porcje, posypać wegetą. Przygotować ciasto naleśnikowe, i zanurzać w nim kawałki ryby, poczym smażyć je w głębokim oleju. Ogórki, paprykę i cebulę pokroić w paski.

Zalewę gotować przez ok. 3 minuty.

Rybę układać warstwami, przekładając ja ogórkiem, papryką i cebulą. Następnie zalać wszystko gorącą zalewą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!