Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Chińska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Chińska Surówka z Białej Kapusty

Chińska Surówka z Białej Kapusty Arkadiusz Horoszczak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 20 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 biała kapusta, poszatkowana
  • 2 marchewki, grubo potarte
  • 1 szklanka (250ml) - ocet ryżowy
  • 1 szklanka cukru (200g)
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego (120ml)
  • 4 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka soli

Chińska surówka podawana w barach azjatyckich.

Etapy przygotowania

1. Do średniego rondla wlewamy szklankę octu ryżowego, pół szklanki oleju roślinnego, szklankę białego cukru oraz łyżkę soli. Całość podgrzewamy mieszając, aż do rozpuszczenia się cukru oraz soli.

2. W dużym garnku mieszamy białą poszatkowaną kapustę, dwie grubo starte marchewki oraz cztery zmiażdżone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy.

3. Wymieszaną surówkę zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po tym czasie chińska surówka jest gotowa. To własnie prostota sprawia, że kuchnia chińska jest tak smaczna i popularna na całym świecie.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!