Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43981
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Chińska

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Chińska Surówka z Białej Kapusty

Chińska Surówka z Białej Kapusty Arkadiusz Horoszczak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 20 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 biała kapusta, poszatkowana
  • 2 marchewki, grubo potarte
  • 1 szklanka (250ml) - ocet ryżowy
  • 1 szklanka cukru (200g)
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego (120ml)
  • 4 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka soli

Chińska surówka podawana w barach azjatyckich.

Etapy przygotowania

1. Do średniego rondla wlewamy szklankę octu ryżowego, pół szklanki oleju roślinnego, szklankę białego cukru oraz łyżkę soli. Całość podgrzewamy mieszając, aż do rozpuszczenia się cukru oraz soli.

2. W dużym garnku mieszamy białą poszatkowaną kapustę, dwie grubo starte marchewki oraz cztery zmiażdżone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy.

3. Wymieszaną surówkę zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po tym czasie chińska surówka jest gotowa. To własnie prostota sprawia, że kuchnia chińska jest tak smaczna i popularna na całym świecie.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2877

sferagastro

Ilosc dodanych przepisow:
5

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212