Jestem wege

2017-12-20 15:11

Świąteczne przyprawy według Agnieszki Cegielskiej

Cynamon i goździki nie tylko pięknie pachną, podkreślając świąteczną atmosferę. Mają też absolutnie niezwykłe właściwości prozdrowotne. Agnieszka Cegielska pisze o nich w swojej książce "Naturalnie".

2017-12-02 00:00

Wegańskie święta Bożego Narodzenia

Jak przygotować wegańskie święta? To proste! Wystarczy kilka sprawdzonych przepisów, przypraw i zamienników, a tradycyjne dania staną się roślinne.

2017-10-23 00:00

WYWIAD: Zdrowo najedzona

Wywiad z autorką bloga "Zdrowo najedzona" Pamelą Cichoń, o diecie roślinnej, zdrowej kuchni i łączeniu fit stylu życia z przyjemnościami.

2017-10-20 00:00

Wywiad z autorem bloga Weganon Pawłem Ochmanem

Weganon to blog o kuchni roślinnej. Jego autor, Paweł Ochman, wydał również książkę pt. "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

2017-09-05 00:00

Restauracja Tel Aviv - roślinny fine dining

To pierwsza w kraju wegańska restauracja wyróżniona przez Gault&Millau Polska. Właścicielka Malka Kafka, wraz ze swoim dream teamem, od 2010 roku realizuje wizję roślinnego lokalu fine diningowego i...

2017-09-01 00:00

WYWIAD: Vegenerat biegowy

Przemek Ignaszewski, autor bloga "Vegenerat Biegowy" i książki kulinarnej opowiada o swojej przygodzie z kuchnią roślinną, pasji do biegania oraz diecie sportowca.