Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa kurkowa z pieczarkami

Zupa kurkowa z pieczarkami Beatris
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 3 marchewki
  • por - wg uznania
  • 6-7 dużych pieczarek
  • 20 dkg kurek
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 180 g kremowego mixu do sałatek, zup i sosów
  • 3 średnie ziemniaki

Zupa z dodatkiem grzybów leśnych i hodowlanych.

Etapy przygotowania

Obrane marchewki pokroić w półplasterki. Por oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Mięso, marchewki i por wrzucić do garnka, zalać rosołem i zagotować. Wszystko gotować kilka minut. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego pokrojone w półplasterki pieczarki i umyte, dowolnie pokrojone kurki (mogą być mrożone). Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kremowym mixem. Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do grzybów wlać kilka łyżek zupy i wymieszać. Dodać je do garnka z zupą, wymieszać, zagotować. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5