Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wigilijna zupa grzybowa

Wigilijna zupa  grzybowa julias
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dkg suszonych prawdziwków
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 op. makaron wstążki
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionowa (warzywna)
  • pieprz, sól

Świetna pożywna zupka na Wigilijny stół

Etapy przygotowania

Grzyby dobrze umyć i ugotować do miękkości.Przygotować bulion z kostki . Ugotowane prawdziwki pokroić w drobne paseczki lub w kosteczkę , wrzucić na patelnię i poczekać aż odparuje z nich woda. Gdy tak się stanie, dodać łyżkę masła oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić. Grzyby oraz cebulę przełożyć do bulionu, gotować ok. 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem łazankowym oraz z kleksem śmietany.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117