Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Smażone grzyby suszone

Smażone grzyby suszone grumko
Dodane przez:
Czas przygotowania: 7 godzin
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 16 kapeluszy suszonych prawdziwków średnicy 4-5 cm,
  • 3 szklanki mleka,
  • 6 łyżek oleju,
  • sól.
  • Do panierowania:
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki bułki tartej,
  • do przybrania kilka gałązek natki pietruszki

Smażone grzyby suszone - Gwiazdka 2008 (http://grumko.blox.pl)

Etapy przygotowania

Grzyby dokładnie umyć, zalać posolonym mlekiem i moczyć 6-8 godzin. Następnie  wyjąć z mleka, zalać lekko osolona wodą i gotować do miękkości. Odcedzić. Ułożyć  na deseczce i przycisnąć drugą deseczką. Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami wody i  posolić. Grzyby obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku i bułce. Smażyć na  rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące przybrane natką  pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18