Przepisy kulinarne
Wtorek, 28 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45015
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

MARYNOWANE MAŚLAKI

MARYNOWANE MAŚLAKI Danusia19671
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • Grzyby maślaki -1 kg
  • Woda -1 i 1/4 szkl
  • Ocet -1 szkl
  • Cukier -50 g
  • Sól i pieprz w ziarenkach
  • Ziele angielskie
  • Listki laurowe

Maślaczki to też fajne grzybki.

Etapy przygotowania

Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości.

Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików.

ZALEWA

Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.

Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.

Zamknąć słoiki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3120

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
182

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
21

agf

Ilosc dodanych przepisow:
20

beatkaa153

Ilosc dodanych przepisow:
375

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
16

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
12

VioletoweKuch

Ilosc dodanych przepisow:
3