Przepisy kulinarne
Wtorek, 2 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 400 gr opieniek (mogą być mrożone)
  • 1 cebula
  • pół szkl mleka
  • 200 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 300 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • szczypta estragonu
  • natka pietruszki
  • szczypta majeranku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia

Opieńki w roli głownej

Etapy przygotowania

100 gr grzybków, pół posiekanej cebuli przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Mięso wymieszać z przysmażonymi grzybkami, jajkiem przyprawami ( sól,pieprz,estragon,majeranek)
i 1 łyżką bułki tartej. Z przygotowanej masy robić małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.

Na łyżce oleju przyrumienić posiekaną cebulkę, dodać 300 gr opieniek podlać mlekiem i zagotować, pogotować ok 10 min, śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu , wymieszać i zagotować, Doprawić solą i pieprzem. Kotleciki podawać z duszonymi opieńkami i dowolną surówką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204