Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta z grochem i grzybami

Kapusta z grochem i grzybami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kwaszonej
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • sól i pieprz
  • majeranek

Pachnie świętami, uwielbiam ją przez cały rok

Etapy przygotowania

1.Groch namoczyć na noc po czym ugotować go w tej samej wodzie dodając sól.

2.Umyte i namoczone wcześniej grzyby zagotować, odcedzić.Wywar zachować.

3.Kapustę posiekać, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzybki, gotować na małym ogniu.

4.Gdy kapusta i groch będą miękkie połączyć je ze sobą, wymieszać i jeszcze chwilkę razem podgotować. Dodać majeranek.Doprawić solą i pieprzem.

5.Podawać z zeszkloną na masełku cebulą i świeżym pieczywem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!