Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44187
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie Paweł
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag już ugotowanych grzybów
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 400 ml śmietany
  • olej na patelnię
  • pieprz
  • sól

Potrawa przyrządzana o każdej porze roku z przygotownych wcześniej mrożonych porcji grzybów.

Etapy przygotowania

Wlać olej na patelnię, dodać posiekaną drobno w kostkę cebulę i smażyć aż się trochę zarumieni. Dodać drobno pokrojone grzyby (najlepiej podgrzybki), posolić, popieprzyć i smażyć aż się ładnie podpieką (ok. 10min). Jak grzyby będą gotowe, przełożyć do garnka i wlać śmietanę (najlepsza wiejska, ale może też być 12% ze sklepu – można dodać trochę mleka aby była rzadsza). Aby śmietana się nie zważyła, przed wlaniem – dodać szczyptę soli. Zagotować na małym ogniu ok. 2 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Grzybki podawać gorące ze świeżym wiejskim chlebem. Najlepsze są drugiego dnia! Smacznego!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404