Przepisy kulinarne
Środa, 29 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45032
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie Paweł
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag już ugotowanych grzybów
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 400 ml śmietany
  • olej na patelnię
  • pieprz
  • sól

Potrawa przyrządzana o każdej porze roku z przygotownych wcześniej mrożonych porcji grzybów.

Etapy przygotowania

Wlać olej na patelnię, dodać posiekaną drobno w kostkę cebulę i smażyć aż się trochę zarumieni. Dodać drobno pokrojone grzyby (najlepiej podgrzybki), posolić, popieprzyć i smażyć aż się ładnie podpieką (ok. 10min). Jak grzyby będą gotowe, przełożyć do garnka i wlać śmietanę (najlepsza wiejska, ale może też być 12% ze sklepu – można dodać trochę mleka aby była rzadsza). Aby śmietana się nie zważyła, przed wlaniem – dodać szczyptę soli. Zagotować na małym ogniu ok. 2 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Grzybki podawać gorące ze świeżym wiejskim chlebem. Najlepsze są drugiego dnia! Smacznego!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3124

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
23

beatkaa153

Ilosc dodanych przepisow:
376

agf

Ilosc dodanych przepisow:
20

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
16

VioletoweKuch

Ilosc dodanych przepisow:
3