Przepisy kulinarne
Piątek, 27 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44635
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Grzyby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie Paweł
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag już ugotowanych grzybów
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 400 ml śmietany
  • olej na patelnię
  • pieprz
  • sól

Potrawa przyrządzana o każdej porze roku z przygotownych wcześniej mrożonych porcji grzybów.

Etapy przygotowania

Wlać olej na patelnię, dodać posiekaną drobno w kostkę cebulę i smażyć aż się trochę zarumieni. Dodać drobno pokrojone grzyby (najlepiej podgrzybki), posolić, popieprzyć i smażyć aż się ładnie podpieką (ok. 10min). Jak grzyby będą gotowe, przełożyć do garnka i wlać śmietanę (najlepsza wiejska, ale może też być 12% ze sklepu – można dodać trochę mleka aby była rzadsza). Aby śmietana się nie zważyła, przed wlaniem – dodać szczyptę soli. Zagotować na małym ogniu ok. 2 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Grzybki podawać gorące ze świeżym wiejskim chlebem. Najlepsze są drugiego dnia! Smacznego!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1