Piersi kurczaka w zalewie octowo-pomidorowej

Ocena:

4.4 (209)

  • 45 min.
  • dla 4 osób

Pyszna przekąska na każdy rodzaj imprezy :)

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka filet
  • 3 cebule
  • pół łyżeczki pieprzu mielonego
  • pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 1 przecier pomidorowy mały słoiczek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 5 łyżek cukru
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • pół szklanki octu

Piersi kurczaka w zalewie octowo-pomidorowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi pokroić na małe kawałki lekko posolić
  • obtoczyć w mące
  • jajku i bułce tartej i usmażyć.
  • Zalewa:
  • do litra wody dodać pokrojoną w pół-talarki cebulę i resztę składników- zagotować.
  • mięso powkładać do słoików i zalać zalewą. Gdy ostygnie włożyć do lodówki.
  • Tak przygotowane piersi mogą stać w lodówce kilka miesięcy.
  • SMACZNEGO!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne