Kotlety z grochu

Ocena:

4.33 (176)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Kotlety nie zawsze muszą być z mięsa

Składniki:

  • 30 dag grochu
  • tarta bułka (ok 1 szklanki)
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tłuszcz do smazenia

Kotlety z grochu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Groch przebrac, opłukac zalać wodą i odstawić na noc.
  • Namoczony groch ugotować, odcedzic i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa.
  • Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone.
  • Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne