Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym

Ocena:

4.21 (248)

  • 35 min.
  • dla 2 osób
Smakowite. W sam raz na obiad.

Składniki:

  • 1szkl. mąki pszennej
  • jajko
  • 1 szkl. mleka
  • jeden podwójny filet z kurczaka
  • vegeta
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mąki, jajka i mleka zrobić ciasto naleśnikowe. Filety z kurczaka umyć pokroić na małe kawałki i natrzeć vegetą. Do ciasta naleśnikowe dodać zioła prowansalskie (niewiele, ewentualnie dosypać po usmażeniu pierwszej porcji), włożyć mięso i wymieszać. Następnie smażyć na patelni na złoty kolor z obydwu stron.
  • Podawać z ziemniakami bądź ryżem i surówką.
  • Smacznego!:D
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne