Ciasto niebiańskie

Ocena:

4.38 (204)

  • 1 godz. 10 min.

Ciasto niebiańskie jest pyszne, warto je zrobić. :)

Składniki:

  • 5 paczek herbatników
  • 1 dżem jagodowy
  • 1 słoik kremu krówkowego 370 gram
  • 0,5 litra śmietany 30%
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie
  • śmietankowe z cukrem 35 gram każdy
  • 1/2 litra mleka
  • płatki migdałowe 75 gram

Ciasto niebiańskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka.Przestudzony budyń wylać na herbatniki,na to ułożyć następną porcję herbatników.
  • Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, następnie dżemem jagodowym.
  • Wstawić do lodówki na 30 min.
  • Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto.
  • Płatki migdałowe, podpiec chwilkę na suchej patelni, aż zmienią lekko kolor, wystudzić posypać ciasto.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne