Chłodnik z ogórkiem na mleku kokosowym

Ocena:

4.53 (180)

Wegański chłodnik z ogórkiem to pełna witamin zupa, idealna na letni obiad w upalne dni. Doskonale orzeźwia. Jest szybki i prosty w przygotowaniu.

Składniki:

  • 300 ml mleka kokosowego
    2 ogórki
    1/2 pęczka rzodkiewki
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    sok z 1 cytryny
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz

Chłodnik z ogórkiem na mleku kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko kokosowe dokładnie mieszamy. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę dodajemy do mleka, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i przeciśnięty Przez praskę czosnek. Blendujemy. Rzodkiewkę kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek i koperek. Dodajemy warzywa do chłodniku, mieszamy i doprawiamy do smaku. Możemy też dodać chlust oliwy. Chłodzimy w lodówce przez godzinę i podajemy.

Porady

Jak kupić najlepsze nowalijki? Praktyczne porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne