Przepisy kulinarne
Ilość przepisów w serwisie: 32903

Wróć   Forum Mojegotowanie.PL > Szybki obiad

Desperackie próby zrobienia obiadu

Szybki obiad

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stare 08-01-2011, 17:22
tomek11 tomek11 jest nieaktywny
Junior Member

Thumbs up

polecam sos DAWTONA mieso mielone [lub kurczak filet ] i ryz szybko i latwo po pracy:
Odpowiedz z cytatem
Stare 10-05-2011, 07:30
małykuchcik małykuchcik jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

to może bitki ?? ;]
Odpowiedz z cytatem
Stare 24-05-2011, 14:56
nietop22 nietop22 jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

nie masz pomysłu na szybki obiad zapraszam na moja strone napewno znajdziesz cos ciekawego makarony, kluski , miesa i inne pozdrawiam
Odpowiedz z cytatem
Stare 08-07-2011, 21:08
makusia makusia jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

Przeważnie mam jakieś zapasy "zamrażalnikowe", jakiś bigos, fasolkę po bretońsku, mielone lub kotlety, wtedy szybkie odmrażanie, a jak nie to kupuję po drodze gotowe sałatki (świeże w woreczkach), lub warzywa na patelnię, pierś z kurczaka, podsmażam i "wcinamy" albo z sałatkami, albo z warzywami, lub jakieś kluski mrożone, albo smażę jajecznicę Jeszcze omlet, zapomniałam, szybko i smacznie

Ostatnio edytowane przez makusia ; 08-07-2011 o 21:16
Odpowiedz z cytatem
Stare 11-07-2011, 10:41
jakasia jakasia jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

Niesmiertelne spagetti )
Odpowiedz z cytatem
Stare 11-08-2011, 00:17
iwona21.15 iwona21.15 jest nieaktywny
Junior Member

Smile desperackie próby zrobienia obiadu

nie jest to może przepis na typowy obiad ale większość z tych produktów zawsze jest pod ręką!!!
robimy ciasto jak na naleśniki. ok szkl. mąki, woda, sól, jajko, wszystko mieszamy wylewamy na patelnie i podpiekamy z jednej strony
na wierzch dajemy w zależności co mamy w lodówce-pokrojone w kostkę- ogórki kiszone/konserwowe, paprykę, kiełbasa, szynka,
wszystko to co ktoś lubi.np ogórki z szynką i na wierzch ser żółty starty na dużych oczkach. Jeżeli już dół nam sie podpiekł obracamy na drugą stronę i podpiekamy po ok. 10-15 minutach w zależności co tam dodaliśmy odwracamy dajemy na talerz polewamy keczupem i zjadamy
mój mąż pracuje poza domem i nieraz ratuje sie tym zanim nie zrobi jakiegoś normalnego obiadu. szybko syto i jadalne
Odpowiedz z cytatem
Stare 03-11-2011, 19:58
cecylka321 cecylka321 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

ostatnio opuściłam się w gotowaniu- tz przychodząc z pracy do domku rzucam sie na... mrożone fast-foody grzech! zbrodnia! wiem, wiem, nie patrzcie tak nic nie poradze, że moje starcia z garczkami, patelniami itp sprzetem kuchennym kończą sie dla mnie źle. choć źle to czasami mało powiedziane. dlaczego? moje doświadczenia mówią same za siebie- kiedy zabieram się do smażenia czegoć, zwykle zapominam o oleju, albo zbyt długo czekam aż sie nagrzeje. w rezultacie olej się zapala, a ja chcąc go usunąć z patelni doznaję obrażeń. w innym przypadku gotowałam makaron i cieszyłam się, ż etym razem udało mi się go nie rozgotować ani nie skrzywdzić siebie samej. pośpieszyłam się z tą radością- zamiast przelać wrzątek i makaron do druszlaka (sama nie wiem jak tego dokonałam) przecedziłam połowę makaronu przez własne palce! dochodzę do wniosku, że chyba sprawdzę kiedy umrę na jakiejś stronce w stylu http://smierc.org, żeby sprawdzić, kiedy kuchnia wyśle mnie na tamten świat.
a wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? że ja naprawdę chcę nauczyć się gotować. tylko jakoś nie mam do tego talentu, albo jestem zbyt roztrzepana czy Wy też mieliście, albo nadal macie takie zdanie o sobie?
Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Uprawnienia umieszczania postów