press ENTER to search
Bita śmietana nie będzie sztywna, gdy popełnisz ten błąd. Nawet nie zaczynaj pracy
Ciasto z rabarbarem na oleju. Strzelczyk pokazał co zrobić, żeby nigdy nie było zakalca
Wafle z kajmakiem zamieniłam na coś lepszego. Robię 2 proste masy i wszyscy się zachwycają
Polskie młode ziemniaki już w sprzedaży? Lepiej uważajcie na targowiskach
Biorę śmietankę kremówkę i mleko słodzone z puszki. Robię idealny deser na zimno
Najtańszy domowy sposób na chwasty. Mieszam wodę pół na pół z kuchennym składnikiem
Zanim zapanieruję schabowe, robię z nimi 1 rzecz. Nigdzie nie jadłam lepszych
Nie zasmażam na tłusto młodej kapusty. Robię z niej coś znacznie lepszego
Wyjmuję z wiaderka i smażę w panierce. Żadne kotlety nie smakują tak wspaniale
Twarde kopytka to przeszłość. Sypię do ciasta 2 łyżki drobinek i są mięciutkie jak marzenie
Maślankowe ciasto z rabarbarem. Wilgotne i puszyste jak to, które robiła babcia
Placki na serku wiejskim to moje odkrycie. Pełne białka, mięciutkie, złote dukaty
Kotlety schabowe moczę w taniej marynacie i dopiero wrzucam na patelnię. Wychodzą kruche jak nigdy
W polskich lasach już się zaczęło. „Grzyby nie patrzą w kalendarz"
Za komuny tym mięsem pogardzano. Dzisiaj za 2 porcje w restauracji trzeba zapłacić pół wypłaty
Najlepszy nawóz do pomidorów. Biorę resztki z kuchni i zakopuję pod krzaczkami
Siostra Aniela robi gołąbki metodą 1:1. To dlatego smakują jak u babci
Podsypcie maliny resztkami z parapetu. Będą rosły tak, że nie nadążycie ze zbieraniem